Ve Sklenářovicích hledají výpomoc na farmu!

Datum: 10.08.2017
  | 
Kategorie: Aktuality
Hledáš klid? Hledáš život mimo běžně vnímaný styl žití? Chceš žít v krkonošských horách, na samotě, uprostřed zrušené obce se silným příběhem?

Zkušený hospodář pan Vlastimil Kadeřábek by rád pro sebe a svou farmu v přírodní památce Sklenářovické údolí, ve III. zóně KRNAP, nalezl partnera/partnery, kteří by byli oporou při každodenním fungování farmy.
Farma o výměře cca 4 ha hospodaří ekologickým a přírodě blízkým způsobem v systému agroenvironmentálních opatření MZe a programů MŽP. Hlavní činností na farmě je péče o stádečko koz, do budoucna snad i ovcí, které se pasou na střídavě kosených loukách. Kozy jsou ručně dojeny, z mléka je vyráběn přírodní sýr pro vlastní potřebu, zejména však k prodeji, který zajišťuje podstatný příjem farmy. Nepasené louky jsou koseny na seno. V mezidobí je staráno o drůbež, o políčko se zahrádkou nebo je opravován plot, pečen chleba, vylepšováno zázemí, zkrátka vše co je potřeba.

Hned na začátku je nutné říci, že život na farmě má svůj klidný, ale zákonitostmi přírody podmíněný rytmus. Farma, nacházející se vprostřed zrušené obce, není napojena na žádné sítě, přesto disponuje solární i vodní elektřinou a internetem. Nejbližší obcí jsou Mladé Buky (4 km) nejbližší město pak Trutnov (10 km). Podle množství sněhu je v zimě dostupnost farmy autem zpravidla omezená.

S farmou, panem hospodářem, s okolní přírodou, je nutné se naučit žít. Na oplátku nabídnou klid, smysl a nakonec snad i něco osobního štěstí a spokojenosti.

Bližší informace, možnost návštěvy je možné si domlouvat zde: farma.sklenarovice@atlas.cz
Reference za Správu KRNAP poskytne T. Janata: tjanata@krnap.cz
Souřadnice farmy: 50,632795N,15,851696E

Farma Sklenářovice

Hledáš klid? Hledáš život mimo běžně vnímaný styl žití? Chceš žít v krkonošských horách, na samotě, uprostřed zrušené obce se silným příběhem?